Ευγνωμοσύνη - Δάρδαλης Γεώργιος

Το άγχος του χρόνου

Ο χρόνος τρέχει, ξυπνάς βιαστικά να πας για δουλειά, σου έρχεται να σπάσεις το ξυπνητήρι, δεν προλαβαίνεις ούτε καφέ να πιεις, το άγχος σου σ έχει παραλύσει κ ακόμα δεν άνοιξες τα βλέφαρα σου καλά καλά. Πας για δουλειά πάλι άγχος, γυρίζεις σπίτι σκέφτεσαι την δουλειά, πρέπει να τα προλάβεις όλα, πάλι άγχος,σε καταλαβαίνω απόλυτα. 

Εξομολόγηση

Πολλοί από εμάς είχαμε μάθει μικροί να κάνουμε τον σταυρό μας το πρωί που ξυπνούσαμε, πριν από κάθε γεύμα, το βράδυ πριν τον ύπνο. Τον λόγο σαν παιδί εγώ προσωπικά δεν τον είχα καταλάβει, απλά έκανα τον σταυρό μου μηχανικά δίχως να καταλαβαίνω πόσο τυχερός ήμουν που ξύπνησα, που είχα φαγητό και έφαγα για το οποίο οι γονείς μου πρόσφεραν τον πολύτιμο χρόνο δουλεύοντας.

 Πιάσε ένα κομμάτι χαρτί

Γράψε τι σε κάνει να νιώθεις ευγνώμοσύνη. Το ότι ξύπνησες υγιής εσύ κ οι άνθρωποι που αγαπάς είναι ένας τέτοιος λόγος.Το ότι έχεις μια καρδιά που δουλεύει αδιάκοπα για σένα όπως κ όλα σου τα όργανα είναι ακόμη ένας λόγος. Το ότι έχεις μία δουλειά για να πας να βγάλεις το ψωμί σου είναι ακόμη ένας λόγος να νιώθεις ευγνωμοσύνη.

Όλα τα δώρα της φύσης!

Τα δέντρα σου προσφέρουν τους καρπούς τους κ την σκιά τους, τα πουλιά το όμορφο κελάηδημά τους, τα ζώα την συντροφιά τους. Η μητέρα Γη σου δίνει ότι σου είναι απαραίτητο για να επιβιώσεις. Το νερό σε κρατάει ζωντανό, εξασφαλίζει την καθαριότητα σου, σε δροσίζει, σου προσφέρει χαλάρωση.

Αυτά που οι άλλοι άνθρωποι κάνουν για σένα!

Να εστιάζεις και να νιώθεις ευγνωμοσύνη για τα καλά που σου κάνουν οι άλλοι, να θυμάσαι ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τίποτα για σένα και για κανέναν. Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο. Αντί να εστιάζεις στο τι σου έκανε κάποιος και δεν σου άρεσε, στο τι του ζήτησες κ δεν στο έδωσε και πάει λέγοντας, εστίασε στα καλά που έχει κάνει για εσένα. Ο γέρων Παϊσιος είχε πει ότι 'αν κάποιου ανθρώπου του χαρίσεις το αμπέλι σου ξέχασε το αλλά αν σου δώσει πίσω έστω κ ένα τσαμπί σταφύλια μην το ξεχάσεις ποτέ'

Να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις!

Δάρδαλης Γεώργιος

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής

Χατζημιχάλη Γιάνναρη 35

Ρέθυμνο

Κιν: 6970833831

Latest comments

28.03 | 07:20

Σε ευχαριστώ πολύ για την ωραία συνεργασία ,οι γνώσεις σου και η κατάρτιση σου είναι σε υψηλό επίπεδο και σε συνδυασμό με την αγάπη που έχεις για αυτό που κάνεις το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικο !!!

20.12 | 15:27

Ένας πολύ καλός ψυχοθεραπευτής που προσεγγίζει στοχευμένα, καθοδηγεί με τις γνωσεις του και σου δίνει τα εργαλέια για να ανακαλύπτεις και ναδιαχειριζεσαι την πηγη των προβλημάτων σου. Με βοηθάει πολύ.

15.11 | 02:19

RIGHT !!!!

25.09 | 23:08

Βρισκόμουν σε μια άθλια ψυχολογική κατάσταση , αυτός ο άνθρωπος με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι όλα βρίσκονται μέσα μας. Από εκεί ξεκινούν. Και έτσι, βρήκα το χαμένο μου χαμόγελο.