Αυτοπεποίθηση - Δάρδαλης Γεώργιος

Η αυτοπεποίθηση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη έχει να κάνει με το πόσο πιστεύω στον εαυτό μου, με το αν πιστεύω πως θα τα καταφέρω, ενώ αντίθετα η χαμηλή αυτοπεποίθηση που σχετίζεται με τον εαυτό δείχνει ότι το άτομο δεν πιστεύει ότι είναι προικισμένο να καταφέρει οτιδήποτε θελήσει. 

Η δεύτερη κατηγορία αυτοπεποίθησης από την άλλη είναι η αυτοπεποίθηση που σχετίζεται με τις δεξιότητες.

Αν δεν ξέρεις ποδόσφαιρο είναι αναμενόμενο να μην έχεις αυτοπεποίθηση ποδοσφαίρου αλλά αν έχεις την αυτοπεποίθηση που σχετίζεται με τον εαυτό τότε ξέρεις ότι μπορείς να μάθεις αυτήν την δεξιότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Πήγαινε στην ρίζα της χαμηλής σου αυτοπεποίθησης. Σκάλισε τις αναμνήσεις σου και ψάξε να βρεις τι είχε συμβεί στο παρελθόν και έχασες την αυτοπεποίθηση σου.

Μπορεί όταν ήσουν μικρός/ή για παράδειγμα να σε λέγαν ανίκανο/η ή να σου έδιναν ανάλογα μηνύματα από το περιβάλλον σου.

Μετά σκέψου ποιους τομείς της ζωής σου έχει επηρεάσει η χαμηλή σου αυτοπεποίθηση και τι θα μπορούσες να κάνεις στο μέλλον αν είχες αυτοπεποίθηση.

Αρχισε να πιστεύεις στον εαυτό σου, άρχισε να λες μπορώ. Μπορώ να πετύχω προσωπικά, συντροφικά επαγγελματικά. Μπορώ να τα καταφέρω.

Φρόντισε όμως να είσαι ρεαλιστής!

Τα λέμε!

Latest comments

28.03 | 07:20

Σε ευχαριστώ πολύ για την ωραία συνεργασία ,οι γνώσεις σου και η κατάρτιση σου είναι σε υψηλό επίπεδο και σε συνδυασμό με την αγάπη που έχεις για αυτό που κάνεις το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικο !!!

20.12 | 15:27

Ένας πολύ καλός ψυχοθεραπευτής που προσεγγίζει στοχευμένα, καθοδηγεί με τις γνωσεις του και σου δίνει τα εργαλέια για να ανακαλύπτεις και ναδιαχειριζεσαι την πηγη των προβλημάτων σου. Με βοηθάει πολύ.

15.11 | 02:19

RIGHT !!!!

25.09 | 23:08

Βρισκόμουν σε μια άθλια ψυχολογική κατάσταση , αυτός ο άνθρωπος με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι όλα βρίσκονται μέσα μας. Από εκεί ξεκινούν. Και έτσι, βρήκα το χαμένο μου χαμόγελο.