Άγχος

Το άγχος είναι στην εποχή μας, την εποχή της πίεσης του ρολογιού και των απαιτήσεων το συχνότερο φαινόμενο. Αυτό που χαρακτηρίζει το άγχος είναι η αίσθηση της μελλοντικής απειλής.

Χαρακτηριστική είναι η αίσθηση της εαυλωτότητας που νιώθει το άτομο. Ενώ στον φόβο φοβάται κάτι συγκεκριμένο (όπως συγκεκριμένους ανθρώπους, ζώα, έντομα κ.τ.λ)  στο άγχος η απειλή δεν είναι συγκεκριμένη.

Οταν καποιος βιώνει άγχος ή κινητοποιείται ώστε να το αντιμετωπίσει και να τα βγάλει πέρα ή οδηγείται σε φυγή. Εκδηλώνεται σωματικά με πονοκέφαλο, κόμπο στο λαιμό, πόνο στο στήθος, ταχυκαρδία, ξηροστομία, τρόμο, πόνο στο στομάχι κ.τ.λ.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες προβλημάτων που συνδέονται με το άγχος όπως το γενικευμένο άγχος, το μετατραυματικό stress, το κοινωνικό άγχος, ο πανικός, το ιδεοψυχαναγκαστικό άγχος κ.τ.λ. Η ψυχοθεραπεία είναι πολύ αποτελεσματκή στην αντιμετώπιση του.

Latest comments

28.03 | 07:20

Σε ευχαριστώ πολύ για την ωραία συνεργασία ,οι γνώσεις σου και η κατάρτιση σου είναι σε υψηλό επίπεδο και σε συνδυασμό με την αγάπη που έχεις για αυτό που κάνεις το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικο !!!

20.12 | 15:27

Ένας πολύ καλός ψυχοθεραπευτής που προσεγγίζει στοχευμένα, καθοδηγεί με τις γνωσεις του και σου δίνει τα εργαλέια για να ανακαλύπτεις και ναδιαχειριζεσαι την πηγη των προβλημάτων σου. Με βοηθάει πολύ.

15.11 | 02:19

RIGHT !!!!

25.09 | 23:08

Βρισκόμουν σε μια άθλια ψυχολογική κατάσταση , αυτός ο άνθρωπος με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι όλα βρίσκονται μέσα μας. Από εκεί ξεκινούν. Και έτσι, βρήκα το χαμένο μου χαμόγελο.