Το θεραπευτικό γέλιο - Δάρδαλης Γιώργος

Πριν απο 8 περίπου μήνες, είχε έρθει στο γραφείο ο Αντρέας (ψευδώνυμο). Η όψη του ήταν ταλαιπωρημένη, ήταν στο πρόσωπο του εμφανής η κούραση. Τον ρώτησα γιατί αποφάσισε τώρα να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία και μου είπε πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Του ζήτησα να βαθμολογήσει την θλίψη του από το 0 έως το 10, την βαθμολόγησε 9.

Το πείραμα

Τότε του ζήτησα να κάνουμε ένα πείραμα για μία εβδομάδα. Του ζήτησα να μου γράψει τις ελεύθερες ώρες που θα είχε μέσα στην εβδομάδα και αφου τις εγραψε σχεδιάσαμε το πως θα τις αξιοποιήσει. Για παράδειγμα 1 ώρα αστεία βίντεο, μία ώρα διάβασμα ανέκδοτων, δύο ώρες ταινίες (κωμωδίες).

Μετά την εβδομάδα γέλιου

Οταν ξανάρθε την επόμενη εβδομάδα ήταν αρκετά λιγότερο θλιμμένος. Του ζήτησα να μου πει αν τον βοήθησε το πείραμα μας και του ζήτησα να ξαναβαθμολογήσει την θλίψη του. Μου την βαθμολόγησε στο 7. Ηταν κατα δυο μονάδες λιγότερο θλιμμένος μέσα σε μία εβδομάδα.

Τότε αποφασίσαμε να συνεχίσει τις δραστηριότητες γέλιου καθημερινά. Κάθε εβδομάδα που περνούσε ήταν λιγότερο θλιμμένος και άρχισε να χαμογελάει και να μου λέει και ανέκδοτα. Είχε καταφέρει να αλλάξει την θλίψη του. Η μεταμόρφωση του ήταν ολοφάνερη.

Οργάνωσε κ εσύ εβδομάδες γέλιου!!!

Latest comments

28.03 | 07:20

Σε ευχαριστώ πολύ για την ωραία συνεργασία ,οι γνώσεις σου και η κατάρτιση σου είναι σε υψηλό επίπεδο και σε συνδυασμό με την αγάπη που έχεις για αυτό που κάνεις το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικο !!!

20.12 | 15:27

Ένας πολύ καλός ψυχοθεραπευτής που προσεγγίζει στοχευμένα, καθοδηγεί με τις γνωσεις του και σου δίνει τα εργαλέια για να ανακαλύπτεις και ναδιαχειριζεσαι την πηγη των προβλημάτων σου. Με βοηθάει πολύ.

15.11 | 02:19

RIGHT !!!!

25.09 | 23:08

Βρισκόμουν σε μια άθλια ψυχολογική κατάσταση , αυτός ο άνθρωπος με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι όλα βρίσκονται μέσα μας. Από εκεί ξεκινούν. Και έτσι, βρήκα το χαμένο μου χαμόγελο.