Οι λέξεις!

Εχεις αναρωτηθεί ποτέ τι σε πικραίνει; Τι σου προκαλεί θυμό; Τι σε απελπίζει; Τι σου δημιουργεί ενοχές; Τι σε φοβίζει; Τι σε κάνει να νιώθεις όμορφα; Είναι οι λέξεις. Οι λέξεις που ακούς και οι λέξεις που χρησιμοποιείς νοητικά στην σφαίρα της σκέψης σου. Οι λέξεις έχουν βάρος, συναισθηματικό βάρος. Μια βρισιά μπορεί να σε θυμώσει, ένα κοπλιμέντο μπορεί να σου δώσει χαρά, μία λέξη μπορεί να σε κάνει να νιώσεις συναισθήματα. Οι λέξεις που Χρησιμοποιείς στην σκέψη σου, δημιουργούν την πραγματικότητα σου.

Μια θεραπευόμενη μου κάποτε, μου είπε πως δεν μπορεί άλλο. Η λέξη που χρησιμοποιούσε "δεν μπορώ", όχι μόνο την γέμιζε με απελπισία αλλά της έκλεινε και τον δρόμο του αγώνα για μία πιο ευτυχισμένη ζωή. Της ζήτησα αυτήν την σκέψη, δηλαδή το "δεν μπορώ" που έλεγε, να την μετατρέψει σε "μπορώ". Της εξήγησα ότι η λέξη "δεν μπορώ" ήταν απλώς μία σκέψη που χρησιμοποιούσε και την οποία είχε πιστέψει. Τελικά φάνηκε ότι μία χαρά μπορούσε να ξεπεράσει τα προβλήματα της και να αντιμετωπίσει καταστάσεις.

Πιστεύω σε εσένα θα σου πω δημιουργέ των λέξεων.

Latest comments

28.03 | 07:20

Σε ευχαριστώ πολύ για την ωραία συνεργασία ,οι γνώσεις σου και η κατάρτιση σου είναι σε υψηλό επίπεδο και σε συνδυασμό με την αγάπη που έχεις για αυτό που κάνεις το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικο !!!

20.12 | 15:27

Ένας πολύ καλός ψυχοθεραπευτής που προσεγγίζει στοχευμένα, καθοδηγεί με τις γνωσεις του και σου δίνει τα εργαλέια για να ανακαλύπτεις και ναδιαχειριζεσαι την πηγη των προβλημάτων σου. Με βοηθάει πολύ.

15.11 | 02:19

RIGHT !!!!

25.09 | 23:08

Βρισκόμουν σε μια άθλια ψυχολογική κατάσταση , αυτός ο άνθρωπος με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι όλα βρίσκονται μέσα μας. Από εκεί ξεκινούν. Και έτσι, βρήκα το χαμένο μου χαμόγελο.