Σωστή Αναπνοή και Χαλάρωση - Δάρδαλης Γεώργιος

Παρόλο που χωρίς οξυγόνο δεν μπορούμε να επιβιώσουμε, πολλές φορές αναπνέουμε με λάθος τρόπο. Η αναπνοή μπορεί να είναι γρήγορη και ρηχή, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται  μόνο το επάνω μέρος των πνευμόνων και να εισπνέεται μεγάλη ποσότητα οξυγόνου. 

Ίσως να έχετε παρατηρήσει τον εαυτό σας να αναπνέει με αυτόν τον τρόπο όταν για παράδειγμα τρέχετε να προλάβετε μία συνάντηση ή το λεωφορείο. Είναι μία φυσιολογική αντίδραση σε αγχογόνες καταστάσεις που ονομάζεται υπεραερισμός

Όλοι εμφανίζουμε υπεραερισμό όταν ασκούμαστε ή όταν βιώνουμε υπερένταση. Ωστόσο η συνεχιζόμενη γρήγορη αναπνοή μπορεί να δημιουργήσει άγχος ή φόβο καθώς υπάρχει ανισορροπία οξυγόνου/διοξειδίου του άνθρακα, με το να εισπνέεται μεγάλη ποσότητα οξυγόνου και έτσι τα επίπεδα του διοξειδίου πέφτουν. 

Αυτή η ανισσοροπία μπορεί να προκαλέσει σωματικά συμπτώματα όπως μούδιασμα, (πρόσωπο, χέρια, πόδια) μυικό τρέμουλο, κράμπες, ζάλη, προβλήματα στην όραση, πόνο στο στήθος και το στομάχι, εξάντληση και κούραση.

Τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να προκαλέσουν ψυχολογική πίεση και ανησυχία με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μέχρι και κρίση πανικού.

Συμβουλή για καταπολέμηση του υπεραερισμού και χαλάρωση

Μπορείτε εύκολα να  καταπολεμάτε την υπέρπνοια και να ελέγχετε την δυσφορία αναπνέοντας σωστά. Αυτό σημαίνει να μάθετε να αναπνέεται ήρεμα και ρυθμικά, εισπνέοντας από την μύτη μέχρι να γεμίσουν πλήρως οι πνεύμονες με αέρα και στην συνέχεια εκπνέοντας αργά και πλήρως.

Latest comments

28.03 | 07:20

Σε ευχαριστώ πολύ για την ωραία συνεργασία ,οι γνώσεις σου και η κατάρτιση σου είναι σε υψηλό επίπεδο και σε συνδυασμό με την αγάπη που έχεις για αυτό που κάνεις το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικο !!!

20.12 | 15:27

Ένας πολύ καλός ψυχοθεραπευτής που προσεγγίζει στοχευμένα, καθοδηγεί με τις γνωσεις του και σου δίνει τα εργαλέια για να ανακαλύπτεις και ναδιαχειριζεσαι την πηγη των προβλημάτων σου. Με βοηθάει πολύ.

15.11 | 02:19

RIGHT !!!!

25.09 | 23:08

Βρισκόμουν σε μια άθλια ψυχολογική κατάσταση , αυτός ο άνθρωπος με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι όλα βρίσκονται μέσα μας. Από εκεί ξεκινούν. Και έτσι, βρήκα το χαμένο μου χαμόγελο.