Ο Λαβύρινθος της ζωής μας - Δάρδαλης Γεώργιος.

Ο Μίνωας επειδή οι Αθηναίοι σκότωσαν τον γιο του Ανδρόγαιο, ζητάει από την Αθήνα κάθε 9 χρόνια να του στέλνουν στην Κρήτη 7 νέους και 7 νέες για να τους ρίξει στον Λαβύρινθο όπου ζούσε ο Μινώταυρος. Κάποια χρονιά πάει και ο Θησέας στην Κρήτη όπου η κόρη του Μίνωα η Αριάδνη τον ερωτεύτηκε και του έδωσε ένα νήμα και ένα ξίφος για να σκοτώσει τον Μινώταυρο και να βρεί την έξοδο του Λαβυρίνθου. Η Αριάδνη έβαλε τον Θησέα να υποσχεθεί πως μόλις βγει από τον Λαβύρινθο θα την έπαιρνε στην Πατρίδα του και θα την παντρευόταν. Εκείνος δέχτηκε. Μπαίνει στον λαβύρινθο, καταφέρνει να σκοτώσει αυτό το αιμοβόρο τέρας και να βγει σώος. Τότε παίρνει την Αριάδνη και σταματούν με το πλοίο του στην Νάξο. Ο Θησέας βλέπει στον ύπνο του τον θεό Διόνυσο όπου του ζητάει να εγκαταλείψει την Αριάδνη στην Νάξο για να την κάνει γυναίκα του (ο Διόνυσος).

Τότε ο Θησέας φεύγει από την Νάξο με τον στόλο του χωρίς την Αριάδνη την οποία εγκατέλειψε, αλλά επιστρέφοντας στην Πατρίδα του το Σούνιο ξέχασε να αλλάξει στο πλοίο του τα μαύρα πανιά όπου είχε πει πως αν η εκστρατεία ήταν επιτυχής, θα επέστρεφε με άσπρα πανιά. Ο Αιγαίας πατέρας του Θησέα βλέποντας μαύρα πανιά στο πλοίο που κατέφθανε, απελπισμένος πέφτει στο πέλαγος και πνίγεται. Ετσι το πέλαγος πήρε το όνομα Αιγαίο από τον Αιγαία. Ο Θησέας γίνεται Βασιλιάς των Αθηναίων ενώ η Αριάδνη παντρεύτηκε τον θεό Διόνυσο στη Νάξο.

Αυτός ο μύθος έχει πολλά νοήματα

Το νήμα που του έδωσε η Αριάδνη συμβολίζει το νήμα της ζωής μας, την πορεία μας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας που διαγράφεται στον λαβύρινθο της ζωής.

Το τέρας (Μινώταυρος) συμβολίζει το τέρας που παλεύουμε μέσα μας και έξω μας, όπως τα ελαττώματα μας, οι φόβοι, η κατάθλιψη, τα άγχη της καθημερινότητας, τα προβλήματα υγείας, οι δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντούμε.

Ο Θησέας συμβολίζει την Δύναμη, το θάρρος και την ικανότητα του ανθρώπου να τα βάζει με θεούς και δαίμονες και να βγαίνει νικητής. Συμβολίζει επίσης μία πλευρά του ανθρώπου που ξεχνάει, δεν εκτιμάει, πληγώνει, αθετεί τις υποσχέσεις και εγκαταλείπει.

Η Αριάδνη, αυτή η πονεμένη και προδωμένη ψυχή συμβολίζει την εμπιστοσύνη, την αγάπη, την υπόσχεση, την συμφωνία, την αλληλεγγύη και την βοήθεια.

Στον Λαβύρινθο της ζωής μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορεί να μας έχουν βοηθήσει να βγούμε από αδιέξοδες καταστάσεις (Λαβυρίνθους).

Η Αριάδνη είναι ένα πρόσωπο το οποίο έχει τεράστια σημασία στην ψυχοθεραπεία, καθώς πολλοί άνθρωποι που έρχονται είναι πονεμένοι και προδομένοι όπως εκείνη, έχουν αγαπήσει, έχουν βοηθήσει, έχουν πιστέψει και στο τέλος έχουν πληγωθεί και απογοητευτεί.

Latest comments

28.03 | 07:20

Σε ευχαριστώ πολύ για την ωραία συνεργασία ,οι γνώσεις σου και η κατάρτιση σου είναι σε υψηλό επίπεδο και σε συνδυασμό με την αγάπη που έχεις για αυτό που κάνεις το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικο !!!

20.12 | 15:27

Ένας πολύ καλός ψυχοθεραπευτής που προσεγγίζει στοχευμένα, καθοδηγεί με τις γνωσεις του και σου δίνει τα εργαλέια για να ανακαλύπτεις και ναδιαχειριζεσαι την πηγη των προβλημάτων σου. Με βοηθάει πολύ.

15.11 | 02:19

RIGHT !!!!

25.09 | 23:08

Βρισκόμουν σε μια άθλια ψυχολογική κατάσταση , αυτός ο άνθρωπος με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι όλα βρίσκονται μέσα μας. Από εκεί ξεκινούν. Και έτσι, βρήκα το χαμένο μου χαμόγελο.