Το αλκοόλ

Μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία που για να θεωρείσαι «άντρας» πρέπει να πίνεις αλκοόλ, για να μην σε θεωρούν ξενέρωτο και να σε αποδέχονται πρέπει να δηλητηριάζεις τον εαυτό σου όχι με κάποια παράνομη ουσία αλλά με το νόμιμο αλκοόλ που είναι μία άκρως εθιστική και ψυχοτρόπος ουσία που υπάρχει σε κάθε γωνιά της κάθε γειτονιάς.

Αν δεν το ξέρεις ήδη προκαλεί με την κατάχρηση και την χρόνια χρήση, μη αναστρέψιμες βλάβες στον εγκέφαλο. Καταστρέφει την μνήμη, επηρεάζει την κρίση του ατόμου, την βάδιση, την σκέψη, το συναίσθημα, τον λόγο, την όραση, προκαλεί απώλεια προσανατολισμού, μείωση των αντιδράσεων και των αντιστάσεων.

Εχω δει στα νυχτοπερπατήματα μου φίλους να γίνονται εχθροί και εχθρούς να γίνονται φίλοι. Εχω δει ανθρώπους να τους βγάζει στο κλάμα η στο κέφι και άλλους να νομίζουν ότι κατέχουν υπερδυνάμεις.Εχω δει ανθρώπους να ρεζιλεύονται και μετά να νιώθουν ενοχές. Οικογένειες διαλύονται εξαιτίας του. Εχω δει να μεταφέρονται στα νοσοκομεία από υπερκατανάλωση αλκοόλ και άλλους να χάνουν την ζωή τους και από το ίδιο το αλκοόλ (υπερβολική δόση) αλλά και εξαιτίας του (τροχαία, δολοφονίες) Μου έχουν πει πολλές ιστορίες για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, έρωτα χωρίς προφυλάξεις, αφροδίσια νοσήματα και για ακραία οδήγηση.

Εχω χάσει φίλους κ εγώ σαν κ εσένα. Εχω δει ανθρώπους θλιμμένους να βρίσκουν ψευτοπαρηγοριά στο αλκοόλ. Ανθρώπους αγχώδεις και σφιγμένους να πίνουν για αγχόλυση και για να μπορέσουν να καταπραΰνουν το κοινωνικό άγχος τους. Ακόμη βλέπω ανθρώπους να ζουν στα άκρα μην μπορώντας να βάλουν ένα όριο στον ίδιο τους τον εαυτό.

Πρέπει να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν προγράμματα πρόληψης στα σχολεία και να μάθουν τα παιδιά από νωρίς για τις συνέπειες της υπερκατανάλωσης, της κατάχρησης και του αλκοολισμού.

Σκέψου πριν πιείς

Latest comments

28.03 | 07:20

Σε ευχαριστώ πολύ για την ωραία συνεργασία ,οι γνώσεις σου και η κατάρτιση σου είναι σε υψηλό επίπεδο και σε συνδυασμό με την αγάπη που έχεις για αυτό που κάνεις το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικο !!!

20.12 | 15:27

Ένας πολύ καλός ψυχοθεραπευτής που προσεγγίζει στοχευμένα, καθοδηγεί με τις γνωσεις του και σου δίνει τα εργαλέια για να ανακαλύπτεις και ναδιαχειριζεσαι την πηγη των προβλημάτων σου. Με βοηθάει πολύ.

15.11 | 02:19

RIGHT !!!!

25.09 | 23:08

Βρισκόμουν σε μια άθλια ψυχολογική κατάσταση , αυτός ο άνθρωπος με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι όλα βρίσκονται μέσα μας. Από εκεί ξεκινούν. Και έτσι, βρήκα το χαμένο μου χαμόγελο.