Συμβουλή για την κατάθλιψη

Οταν υπάρχει κατάθλιψη ο τρόπος σκέψης γίνεται εξαιρετικά αρνητικός όπως και τα συναισθήματα που βιώνονται.

Αν αντιμετωπίζεται κατάθλιψη το πρώτο βήμα που θα σας βοηθήσει είναι η χρήση ημερολογίου στο οποίο θα καταγράφετε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματα σας. Στην συνέχεια θα σας βοηθήσει να αμφισβητήσετε αυτές της σκέψεις. 

Μην πιστεύετε τις σκέψεις σας

Μπορεί να σκέφτεστε ότι είστε άθλιος άνθρωπος, ότι δεν αξίζετε, ότι είστε κακός/ή, να τρέχει το μυαλό σας στις αρνητικές πτυχές του παρελθόντος. Μην παίρνετε στα σοβαρά αυτές τις σκέψεις.

Ασχοληθείτε με κάτι που σας αρέσει

Μία παροιμία λέει "Τροχός που γυρίζει δεν σκουριάζει". Ασχοληθείτε με το μαστόρεμα, την κηπουρική, την μαγειρική ή οτιδήποτε άλλο αρκεί να γεμίζεται την μέρα σας.

Συγχωρήστε

Το να κρατάτε οτιδήποτε συμβαίνει και να θυμώνετε με ανθρώπους μόνο κακό μπορεί να σας κάνει. Μία φίλη μου μου είχε πει πολύ σοφά, ότι ο θυμός είναι σαν το κάρβουνο, όσο τον κρατάμε τόσο μας καίει. Συγχωρείστε ελεύθερα!

Να εστιάζετε στα θετικά

Κάτι που συμβαίνει συχνά στην κατάθλιψη είναι η παραγνώριση των θετικών. Σε όλους μας συμβαίνουν καθημερινά και όμορφα αλλά και άσχημα γεγονότα. Μην ξεχνάτε τα θετικά και μην καταπιάνεστε με τα άσχημα. 

Απενοχοποιηθείτε

Η ενοχή είναι παρούσα σε συνεχή βάση. Συγχωρήστε τον εαυτό σας για τα λάθη του παρελθόντος και συνεχίστε την εξέλιση σας. Όλοι κάνουμε λάθη.